- Gösterim: 4226
Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra hemen kendinize ait bir hukuk bürosu açmak riskli olacaktır. Öncelikle işleyişi bilmek için tecrübe edinmelisiniz. Eğer bir tecrübeniz yoksa işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Böyle bir durum yaşamamak için en azından 1-2 sene bir büro da verimli şekilde çalışılmalıdır. Daha sonrasında kazandığınız deneyim ve birikimlerle bir hukuk bürosu açılabilir.
Kendinizi yeteri kadar hazır hissetmezseniz süreyi uzatılabilir ve 5 sene gibi bir süre zarfında deneyim kazanmak sizi güçlendirir. Davalara katılıp olumlu şekilde sonuçlandırır ve ses getirecek işlere imza attığınızda işte o zaman adınız duyulacaktır. Böyle bir vakitte bir hukuk bürosu açılabilir.
Hukuk bürosu açmak isteyenleri tecrübeden sonra bir de kurulum için gerekli evrakları tamamlanma süreci bekliyor. Öncelikle 4 senelik Hukuk Fakültesi’nden mezun olmak gerekiyor. Daha sonrasında ise 6 ay adliyede, 6 ayda avukatların yanında görev yapmalısınız. Bunları tamamladıktan sonra gerekli barolardan avukatlık ruhsatnamesi alınmalıdır. Tüm bu süreçten sonra normal bir ofis kurulumu işlemlerine geçilmektedir. Ancak güncel bilgileri yine çalıştığınız ya da etrafınızda bildiğiniz bir avukat sormak da fayda var.
Hukuk Bürosu Kurulum Maliyeti
Bir hukuk bürosu açmanın maliyeti girişimciler için önemlidir. Özellikle de yeni mezun olup az bir çalışmayla hemen büro açmak isteyenlerin sermayeyi daha önceden hazırlamaları gerekir. Çok gösterişli olmadan ve kirası uygun bir yer açacaklar kurulum maliyetini düşürebilir.
Ortalama olarak bir hukuk bürosu kurulum maliyeti 10 bin ₺ ile 100 bin ₺ arasındadır. Bu tamamen alacağınız eşya ve kiralama giderleri ile doğru orantılıdır.
Hukuk Bürosu Lokasyon Seçimi
Hukuk bürosu açmak isteyen bir kişi önceliğini lokasyona vermelidir. Adliye saraylarının yanı başında olması büyük kolaylık sağlar. Ayrıca insanların tercih etmesi daha da kolaylaşır. Adliye işlerinizde büronun yakın olması işleri kısa sürede halletmenize yardımcı olur.
Hukuk Bürosunda Kar Marjı
Hukuk bürosu açmaya niyetlenen bir avukat için merak edilen konulardan biri de kazançtır. Sonuçta bireysel bir hukuk bürosu açmak isteyen biri kazancını da düşünecektir. Birinin yanında çalışmaktan ziyade kendi işinizi yapacağınızı düşündüğünüzde kazanç daha fazla olacaktır.
Avukatların kazancı aldığı davanın miktarına göre değişkenlik gösterir. Aylık kaç tane dava incelediğiniz ve davanın maddi boyutu kazancı şekillendirir. Bu yüzden net bir rakam vermek doğru olmaz. Ancak iyi işler çıkardığınızda aylık 20 bin ile 100 bin lira arasında gelir yakalamak mümkün olabilir.
Neden Hukuk Bürosu Açmalıyım
Hukuk bürosu açmak pek çok mezunun hayali olabilir. Ancak neden açmak istediğinizin sorusunu bulmalısınız. Kendinize ait bir hukuk bürosu istiyorsanız açabilirsiniz. Hukuk konusunda kendinize güveniniz tam ve iyi bir tecrübe sahibi olduysanız şirket kurabilirsiniz.
Sonuç
Hukuk bürosu nasıl açılır? Yazımızın sonuna geldik. Büro açabilmek için öncelikle ilgili bölümden mezun olmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Kurulum ücretinden ziyade yapacağız işe odaklanmalısınız. Üstesinden gelebileceğinize inandığınız taktirde planlı şekilde başlayabilirsiniz. Diğer türlü sonucu hüsran olabilir. Bu yüzden dava kazanma ve davayı sonuçlandırma çok önemlidir. Eğer bunu yaparsanız o zaman başarılı bir avukat olarak ön plana çıkarabilirsiniz.