Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 3709
Yeni bir iş imkanıyla daha karşı karşıyayız. Genel sektörlerin dışına çıkabilmek ve alışılmışın dışında meslek icra etmek, cesaret işidir. Genç bir girişimi için farklı olduğunu düşündüğümüz bir sektöre “merhaba” deyin. Hadi gelin hep birlikte kostüm dükkanı nasıl açılır? Sorusuna yanıt bulalım. Bu iş sahasını detaylandıralım.
Kostüm dükkanı açmak her fikrin kabul edebileceği cinsten bir iş türü değil. Ancak son zamanların ülkemizde de trend başlatmasına öncülük edebilecek meslekleri arasına girebilecek potansiyele sahiptir. Peki, ama nasıl?
Kostüm kiralama işi, büyüme için birçok fırsat sunan, sürekli gelişen bir endüstrinin parçasıdır. İnsanlar sadece bir kez giyecekleri kostümleri almak istemedikleri için her zaman kıyafet kiralama ihtiyacı olacaktır. Dolayısıyla, kazançlı bir şeye girişmek istiyorsanız, kostüm kiralamak işi tam size göre. Sadece harika bir başlangıç fikri değil, aynı zamanda eğlenceli!
Bir kostüm kiralama işi eğlenceli bir fırsattır ve yaratabileceği ek yıllık gelir olağanüstüdür. Ürün kendini beş veya altı kiralamayla ödediğinde, o andan itibaren kiralık ürün tarafından elde edilen gelirin neredeyse tamamı kârdır. Bir kostüm kiralama işini pazarlamanın en iyi yolu, stoktaki kostümleri açıklayan bir pazarlama broşürü oluşturmak ve dağıtmaktır.
Yeterli pazar araştırması yapmadan işinizi yürütmek elbette risklidir. Tam olarak sunduğunuz şeyi arayan insanları avlamalı ve hedeflemelisiniz. Kendi hedef pazarınızı düşünmeye başlarsanız, Buradaki büyük resmi düşünün. Kısa süreli kostüm kiralamak isteyen prodüksiyon evleri, tiyatro grupları, müzik grupları, eğitim kurumları olabilir. Bunlardan para kazanın! Kostüm dükkanı açmak son derece kapsamlı bir çalışmadır.
Hangi belirli nişi hizmet etmek istediğinizi seçmek için önce piyasayı incelemelisiniz. Hangi kostümlerin en çok talep gördüğü ve bunlardan kendi yararınıza nasıl yararlanabileceğiniz konusunda size fikir verecektir.
Kostüm Dükkânı Kurulum Maliyeti
Bir iş kurmak söz konusu olduğunda, birkaç şey envanter alımı dışında bir para harcaması gerektirir. Bu nedenle, işletmenizin ihtiyaç duyduğu ilk yatırımı bulmak önemlidir. Bazı temel maliyetleri listeleyerek başlayabilirsiniz. Kostüm dükkanı açmanın maliyeti şunları içerecektir:
- Şirketi oluşturma ücreti
- Bir mağaza alanı satın alma veya kiralama maliyeti
- Kostüm deponuzun satın alma maliyeti
- Kostümlerin tamir ve temizlik giderleri
- Çalışan maaşları
- Web sitesi geliştirme ve barındırma maliyetleri
- Reklam giderleri
- Mülk sigortası
- Vergi giderleri
- Ek harcamalar
Tüm bu harcamalarla birlikte ortalama 100 bin ile 500 bin lira aralığında bir şirket kurulması mümkündür.
Kostüm Dükkânı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Kostüm mağazası açmak için sadece şirket kurulumu yapılması yeterlidir. Vergi levhası alındığında dükkanı açıp satışlara başlayabilirsiniz. Burada şahıs şirketi açmak küçük ölçekli yeterli olabilir.
Kostüm Dükkânında Lokasyonun Önemi
Tüm yasal meselelerle ilgilenmeyi bitirdikten sonra, kostüm kiralama işiniz için bir mağaza satın almak gelir. Kiralama girişiminiz için bir yer seçerken, dikkate alınması gereken birçok husus vardır.
Seçtiğiniz hedef pazarın yakınında bulunan yerleri aramak her zaman akıllıca olacaktır. Örneğin, okullara kostüm kiralamak istiyorsanız, onlara en yakın mağazaları aramak isteyebilirsiniz.
Ardından, elbette, bütçenizi kontrol etmeli ve karşılayabileceğinizi seçmelisiniz. İdeal olarak, önemli düzeyde yenileme gerektirmeyen yerleri aramalısınız.
Aranacak diğer bazı artı noktalar arasında gezinmesi kolay bir kat planı, geniş depolama kapasitesi ve vitrinlerin kullanılabilirliği sayılabilir.
Kostüm Dükkânı Kar Marjı
Perakende evreninde net gelir, doğrudan mal üzerindeki kar marjı ile ilgilidir. Kostüm satış ve kiralama girişimcileri için kar marjları genellikle kostüm toptancılarından elde edebileceğiniz fiyatlandırma ile sınırlıdır. Rekabetçi perakende fiyatlandırma endişeleri, yalnızca fiyatlarınızı bu kadar artırmanıza izin verecektir. İşletme maliyetlerini düşüremezseniz, girişiminizin net geliri yalnızca toptancılar tarafından belirlenecektir.
Kar marjlarını artırmak için operasyonunuzu kostüm üretimini de içerecek şekilde genişletmeyi düşünebilirsiniz. Nispeten az çabayla, dahili olarak üretilmiş çeşitli kostümler yaratabilir ve her satışta çok daha yüksek kar marjı elde edebilirsiniz.
Neden Kostüm Dükkânı Açmalıyım?
Yerel rakiplerinizi değerlendirdikten sonra, bu işin içinde olan birinden gerçekten öğrenebildiğiniz kadar çok şey öğrenmelisiniz. Yerel rakiplerinizin size tavsiye vereceğini düşünüyorsanız, fazla iyimsersiniz. Yapmak istedikleri son şey, daha iyi bir rakip olmanıza yardımcı olmaktır. Kostüm dükkanı açmak için bu alanda tecrübe edinmiş olmak önemlidir.
Sonuç
Kostüm satış ve kiralama sektörü, mevsimsel eğilimlere ve talep dalgalanmalarına tabi olan biraz karmaşık bir pazardır. Bununla birlikte, kasıtlı bir strateji ile, kostüm perakendeciliği girişimcileri yıl boyunca bir damla müşteri çekmeye devam edebilir. Bölgenizde bir kostüm satış ve kiralama işi açmak istemeden önce, rekabetin ne kadar güçlü olduğunu öğrenmek faydalı olacaktır.