Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 4337
Koronavirüs salgını ile birlikte pek çok alışkanlığımız değişti. Alışveriş alışkanlıkları, işe gitme ve eğitim metotlarımız farklılaştı. En önemlisi de hayatımıza artık sosyal mesafe ve maske girdi. Artık dünyanın neresine giderseniz gidin maske takmanız gerekiyor. Maske takmadan dışarıya adım atmak mümkün gibi gözükse de sağlık açısından kurallara riayet etmek gerekir.
2020 yılında yaşanan Covid – 19 hastalığı nedeniyle tüm dünya yeni bir sürece girdi. Ekonomik sıkıntılar beraberinde krizi doğurdu. Hükümetler ve bireysel ekonomik sıkıntılar ortaya çıktı. Belli başlı kurallar geldi ve nihayetinde normalleşme süreci zaman alsa da başladı. Ancak maske ve mesafe kuralı devam etti. İşte bu süreçte kolonya, hijyen malzemeleri ve maske tüketimi tavan yaptı. Daha önce bu işi yapmayanlar bile temizlik ürünleri satmaya başladı.
Maske üretim fabrikası nasıl kurulur? Sorusu da buradan ortaya çıktı. Maske üretimi eskiden de olsa şimdi daha fazla ihtiyaç olduğu gözüktü. Ve bu sürecin en az 1 – 2 sene daha devam etmesi böyle bir piyasanın olacağına işaret. Kısacası maske üretim fabrikası açmak mantıklı olabilir. Ayrıca virüs bittikten sonrada yine satışları devam ettirmek mümkün olabilir. Pazarı hem yurtiçi hem de yurtdışında sağladığınız taktirde potansiyeli vardır.
Maske Üretim Fabrikası Kurulum Maliyeti
Maske üretim fabrikası kurmak isteyenler için öncelikle malzeme kalemlerini ortaya dökmek gerekir. Çalışacak işçi sayısı ve kargolama gibi önemli unsurları da göz önünde bulundurmak lazım. Ayrıca dükkan kirası da minimum seviyede tutulmalıdır. Bir fabrika kurmak isteyen girişimci için KOSGEB kurumu destek vermektedir. Özellikle de bu süreçte maske üretimi için yapılacak fabrikanın kurulumu için devlet daha olumlu yaklaşacaktır.
Başlangıç ya da orta bir fabrika kurulumu 1 – 2 ayda tamamlanabilir. Maske üretimi için gerekli makinaları temin ettikten sonra iş kolay olur. Ortalama olarak 50 ile 100 bin lira arasında gelirle kurmak mümkün olabilir. Ancak üretim kapasitesine göre bu ücret değişir. 300 – 400 bin liraya kadar çıkması olasıdır.
Maske Üretim Fabrikası Kurarken Lokasyonun Önemi
Maske üretim fabrikası açmak için lokasyonun pek önemi yoktur. İlla şehrin merkezinde bir dükkan tutmanız gerektirmez. Ancak yurtdışı içinde maske üretimi yapan bir yer iseniz, liman bölgelerine yakın seçmekte fayda var. Üretilen ürün zaman kaybı yaşamadan limanlara ulaşabilir. Hem hava hem deniz yolu ulaşımı işinizi rahatlatır.
Maske Üretim Fabrikasında Kar Marjı
Henüz yeni bir sektör alanı gibi gözüken maske üretim fabrikası için kar marjını söylemek zordur. Ancak toplu satışlarla bu işin ciddi gelir kapısı olduğu belirtilmektedir. Özellikle de yurtdışına gönderilecek ürünlerde döviz kurundan dolayı bir avantaj olacağı söylenmektedir.
Neden Maske Üretim Fabrikası Açmalıyım
Yeni bir girişim arayan ve kısa vadede dönüş almak isteyenler maske üretim fabrikası açabilir. Günümüzün ve geleceğin önemli bir kısmında bu sektör hayatını devam ettirecek. Daha sonrasında ise hastane ve belli kurumlarla anlaşarak satışlarınızı sürdürebilirsiniz. Hem ülkeye bir katkı hem de ekonomik gelir etmek isteyenlere maske üretim tesisi açmak fırsat olabilir.
Sonuç
Gelelim sonuca. Yukarıda da belirttiğimiz gibi kısa sürede iş yapmak için ideal bir iş alanı. Gerekli belgeler ve prosedürler tamamlandığında yapılabilecek bir iş sahası. Henüz günümüzde en çok ihtiyacın olduğu bir gerçeği de yadsınamaz. İyi bir araştırma sonrası bu işe girmek mantıklı olabilir.