Firma Kuruyorum

Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!

Tedarikçilerimiz

Firma Kuruyorum, Şirket kurmak isteyenlerin yol haritası ve kuruluş ve sonrasında hizmet sağlayan firmaların “Pazar Yeri”dir. Biz doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz. Tedarikçi olarak yeni kurulan işletmeleri ağınıza ekleyebilirsiniz.

Kategoride hiç makale yok. Eğer alt kategoriler bu sayfada görüntüleniyorsa, makale içeriyor olabilirler.

 

Tedarik ve Tedarikçiler

İşletme sahibi olacak birçok kişinin bilmesi ve öğrenmesi gerektiği kavramlardan biri de tedarik. İş hayatını bir bütün olarak düşündüğümüzde bayilik, ofis, şirket kurulumu yer alıyorsa tedarik de bu argümanların vazgeçilmez bir parçasıdır. Günümüz çalışma prensibi ele alındığında her kavram ve argüman büyük rol oynar. Her şeyin kusursuz ve sorunsuz ilerleyebilmesi bu argümanların doğru kullanılmasından geçer.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ticaret sadece geleneksel pazar üzerinden yapılmamaktadır. Dijital ticaret ya da online alışveriş olarak tanımlanan bir pazar bulunmaktadır. Bu pazarın içinde yer alan birçok işletme ve firma sahibi yaşananlara muhakkak ayak uydurması gerekmektedir. Eğer doğru kazanç hedefliyorsanız, her yolu denemelisiniz. E-ticaret de bunlardan biridir. Ve bu dijital pazarda var olabilmek için başta tedarik zinciri sistemine adapte olmalısınız. Elbette sadece tedariği yaparak işi bitiremezsiniz. Hepsi halkanın bir ucu olduğunu unutmayın.

İş kurmak ve bu yönde bir girişimi olan bireylerin iyi şekilde araştırma yapması önemlidir. Bu dönemde para kazanmanın hem kolay hem zor olduğunu bilmek gerekir. Eğer doğru argüman, plan ve yol izlerseniz her şey istediğiniz gibi gider. Doğru seçilen sektör, müşterinin ihtiyaçlarına yönelik yapılan iş her zaman ayakta kalır. Tüketici memnuniyetini listenin başına koyduğunuzda artık işletmeniz bir yerlere gelecektir.

Tedarik, geleneksel pazarda önemli olduğu kadar dijital ortamda da çok önemlidir. Yapılan iş hem normal hayatta hem de online kanallar üzerinden hizmet verebilir. Bu süreçte yapılan hizmet ya da satılan malın tedariğinde hiçbir sıkıntı olmamalıdır. İşte bu sıkıntıların yaşanmaması için her zaman planlı ilerlemek gerekir. Ön görüde bulunarak ticari atılımlar yapılmalıdır.

 

Tedarik Nedir?

Tedariği, lügatımıza Arapça kökeninden kazandık. Asıl anlamı herhangi bir malı bulundurma, elde etme şeklindedir. Oluşturulacak ürünün hammadde haliyle tüketiciye kadar uzanan yolculuğuna da tedarik diyebiliriz. Burada hammadde, ürün, malzeme, makine, teçhizat gibi argümanları bir arada düşünebiliriz. Tedariği, lojistik alanında da sık sık görebiliriz. Lojistik içerisinde sıklıkla kullanılan bir terimdir.

Tedarik, bir ürünün hazırlık sürecini de kapsamaktadır. Yani ürünün hazırlanıp fabrikadan çıkması, mağazalara gelmesi ve daha sonra tüketiciye kadar ulaşma serüveni olarak görebiliriz. Aslında buna da tedarik zinciri denilmektedir. Bu zincirini başını ana üreten firma oluşturur. Son halkası ise tüketicidir. Bu düzende giden bir yapıda içinde olduğunu söyleyebiliriz. Eğer ürün teslim edilemezse ya da herhangi bir sıkıntı oluşursa tedariğin yapıldığını söyleyemeyiz. Burada önemli olan sorusuna bir tedarik zinciridir.

 

Tedarik Zinciri Hangi Süreçleri Kapsar?

Aslında yukarıda tedarik zincirinin işleyişine kısaca baktık. Aşama aşama kısaca incelemek gerekirse, ilk başlangıç noktasını üretim olarak kabul edebiliriz. Herhangi bir ürün fabrika ya da bir tesiste üretilir. Bu üretimden sonra toptancılara üretilen mal ulaştırılır. Toptancı ürünün birden fazla alan kişidir. Toptancı ise aldığı ürünü dağıtıcılara verir.

Dağıtıcılar, ürünün müşteriye ulaşmasından önce sektörüne göre iş yerlerine teslim eder. Şirketler aldıkları ürünü son olarak müşterilerine sunar. Tüketici ürünü asıl bayi ya da şirketten almış olur.

 

Tedarik Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tedariğin yapılabilmesi için yukarıda belirttiğimiz adımlar muhakkak eksiksiz şekilde olmalıdır. İlk adımdan son adıma kadar süreç kusursuz işlerse tüketiciye ürün sağlam ve doğru şekilde teslim edilmiş olur. Aynı zamanda ürünün fiyatı bu süreçte birden fazla rotasyona uğrar.

Üreticinin sattığı fiyat ile tüketicinin direkt alım yaptığı fiyat arasında belli farklar bulunur. Burada en çok dikkat edilmesi gereken süreçlerin iyi yönetilmesidir. Üretim, toptancı ve dağıtıcılarla gerekli iş birlikleri yapılmalıdır. Bu düzenin sağlandığı zaman mağaza satışları da olumlu şekilde yansıdığını görebilirsiniz.

 

Kiralık Hazır & Sanal Ofisler

İşinizi Kolaylaştıracak Tedarikçi Firmalar

Şirket Türleri ve Şirket Kuruluşu

T. 0216 807 09 60   -   M. 0533 300 87 68
E. info@firmakuruyorum.com
A. Koşuyolu Mah. Halili Sk. No. 9/1 Kadıköy - İstanbul

© 2023 FirmaKuruyorum. All Rights Reserved.

Dali Finans